Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Det livslånga lärandet

stig i skogen

Utbildningsaktiviteter för dig som är legitimerad psykolog eller redan specialist och önskar vidareutbildning utanför ramen för specialistutbildningen.

Seminarieserie

Seminarieserien lyfter fram kunskapsområden som är aktuella för psykologer inom VGR. Halvdagsseminarierna ordnas första onsdagen i månaden kl. 13:15 -16:00. Anmälan till vårens kostnadsfria seminarier görs via VGR Kalendern.

Kurser och övriga utbildningsaktiviteter


Det finns några platser öppna på samtliga av Utbildningsenhetens specialistkurser för dig som är färdig specialist och för dig som inte ska bli specialist. Du hittar mer information om kommande kurser och långsiktig planering under Specialistutbildning

Alla psykologer kommer inte att specialisera sig inom Psykologförbundets specialistordning och även du som är färdig specialist behöver fortsätta utveckla och fördjupa din kompetens, den kompetensutvecklingen samlar vi under den här rubriken ”det livslånga lärandet”. 

Utbildningsenheten startade en seminarieserie hösten 2018 som är en del av det livslånga lärandet och där du också får chans att utbyta erfarenheter med andra legitimerade psykologer. Seminarierna sker första onsdagen i varje månad och de är kostnadsfria. Du anmäler dig till ett tillfälle i taget. För mer information och anmälan se nedan.

Några platser på våra kommande specialistkurser kommer vara öppna att söka för er som är erfarna psykologer som behöver ny kunskap men som inte ska bli specialister eller för er som är färdiga specialister som behöver upprätthålla/fördjupa sin kunskap. Förutsättningen för att kunna få göra detta är att du uppfyller antagningskriterier och att du är införstådd med att gå kursen på samma premisser som STP-psykologerna. För mer information se kursbeskrivning för respektive kursbeskrivning.

En ytterligare fördjupning och konsolidering av kunskap sker när du lär ut något till någon annan. Utbildningsenheten kommer behöva anlita många psykologer inom Västra Götalandsregionen i roller som föreläsare, kursledare, specialistmentorer, examinatorer och handledare. Detta kommer både utveckla dig och din kompetens samtidigt som vi hjälps åt att sprida kunskap inom VGR. Se mer information under flik Nätverk - rubrik utbildare.

Västra Götalandsregionen har tagit fram en karriärutvecklingsmodell för psykologer där du kan läsa om olika möjligheter för dig som psykolog.

Senast uppdaterad: 2019-10-23 10:49