Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Specialistutbildning

datorer på ett skrivbord

Stort fokus i specialistkurserna kommer vara på att psykologen ska kunna använda sina kunskaper i verksamheten, på patientcentrering och jämlik vård.

Kommande och specialistkurser under planering

Planering 2019 - 2022:

Översikt

Kommande specialistkurser:

  • Skriftligt specialistarbete och vetenskaplig metod - kursen vänder sig till STP-psykologer som behöver handledning i planering och genomförande av det skriftliga specialistarbetet (SSA). Kursen är inte ackrediterad som en av sex specialistkurser utan är ett stöd i arbetet med SSA. Anmälan stängd. För mer information
  • Specialistkollegium HT19, 32 platser med kursstart 26 augusti. Anmälan stängd. För mer information.
  • Traumatisering och traumarelaterad problematik - kurs 1 bedömning och bemötande. Anmälan stängd. För ansökan och mer information.

Specialistkurser under planering:

  • Introduktionskurs, 30 platser, planeras med kursstart januari 2020, anmälan öppnas under hösten.
  • Traumatisering och traumarelaterad problematik - kurs 2 behandling vuxna
  • Traumatisering och traumarelaterad problematik - kurs 2 behandling barn

Kursen behandlar området psykologiska trauman, biologiska och psykologiska förklaringsmodeller för uppkomst och vidmakthållande, hur man upptäcker och behandlar olika former av traumatisering och traumarelaterade symtom både för barn och vuxna. Deltagaren ska efter kursen känna sig trygg i att möta patienter med olika sorters trauma och traumarelaterade symtom. Preliminär kursstart för del 1 beräknas vara september 2019 och del 2 vår 2020.

Pågående specialistkurser

Senast uppdaterad: 2019-03-25 08:59