Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

PTP-psykolog

Västra Götalandsregionen (VGR) har som mål att vara en attraktiv arbetsgivare för psykologer. Genom rekrytering av PTP-psykologer vill vi säkerställa framtida behov av psykologer i Västra Götaland och erbjuda kvalitetssäkrade PTP-platser i regionen.

Praktisk Tjänstgöring för Psykologer (PTP)

Under PTP-året påbörjar PTP-psykologen sin utveckling mot en professionell identitet genom att tillämpa de kunskaper psykologutbildningen givit. PTP ger övning och fördjupade kunskaper i yrket och dess olika ansvars- och kompetensområden på en arbetsplats.

PTP-program

Alla som gör sin PTP-tjänstgöring med anställning i Västra Götalandsregionen (VGR) deltar i PTP-programmet. Programmet består av PTP-dagar som belyser olika områden inom psykologverksamheten. Tid och tillfälle ges också till reflektion om psykologrollen och till att besvara frågor som väckts under året som PTP. Du som PTP-psykolog får även möjlighet att träffa andra PTP-psykologer för att jämföra erfarenheter och skapa nätverk. PTP-programmet startar en gång i september och en gång i mars, du anmäler dig till det program som startar i anslutning till din anställning.

PTP-programmet hålls samman av PTP-samordnare som ansvarar för PTP-dagarna. Samordnare för PTP med start hösttermin är psykolog Jessica Mattiasson och för start på vårterminen psykolog Caroline Odersjö. 

Information om PTP-programmet

Kvalitetssäkring av PTP-programmet

I Västra Götalandsregionen finns ett kompetensråd för psykologer vars uppgift är att arbeta för att skapa likvärdiga förutsättningar för en långsiktigt, jämn och högkvalitativ psykologverksamhet i VGR. Som en del av detta arbete ansvarar kompetensrådet för kvalitet och uppföljning av PTP-programmet samt för fördelning av eventuella centrala medel. PTP-Studierektorsfunktionen verkar inom ramen för kompetensrådets arbete.

Att söka PTP-tjänst i VGR

Välkommen att söka PTP i Västra Götalandsregionen! PTP-tjänster annonseras ut kontinuerligt på www.vgregion.se/jobb. Utöver det tillsätts  PTP-tjänster i februari/mars och PTP-tjänster i september. De annonseras i november respektive april. Vi har årligen ett hundratal kvalitetscertifierade PTP-tjänster som är placerade över hela vår region. Alla som gör sin PTP-tjänstgöring i Västra Götalandsregionen erbjuds att vara med i PTP-programmet! 

www.vgregion.se/jobb

Katarina Malmqvist

Regional studierektor

Kajsa Holm

Regional studierektor

Carl Anton Waltersson

PTP-studierektor Vårdcentral, samtliga geografiska områden inom Västra Götalandsregionens primärvård.

Hannes Gahnfelt

PTP-Studierektor SÄS VUP

Marie Hansson

PTP-Studierektor SÄS BUP

Lisa Norlin

PTP-studierektor SU Barn

Eva Jaksjö

PTP-Studierektor NU-sjukvården BUP

Michal Pawlak

PTP-studierektor Skaraborgs Sjukhus
PTP-Studierektor Regionhälsan
Senast uppdaterad: 2023-08-17 15:08