Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Specialistpsykolog i VGR

Under hösten 2021 startade projektet Specialistpsykolog i VGR som syftar till att förtydliga specialiseringsgången och trygga kompetensförsörjningen avseende psykologer i VGR. I januari 2022 startade det första STP-programmet i VGR innehållande fyra kostnadsfria kurser med en stödjande programstruktur för chef och STP-psykolog.

Projektet "Specialistpsykolog i VGR" pågår mellan hösten 2021 till 2024.  Under hösten 2021 fanns möjlighet att ansöka till den första omgången av STP-programmet med start januari 2022. Det första STP-programmet löper över tre år med 16 psykologer. Den andra omgången av STP-programmet kommer att starta i januari 2023 och löpa över två år med ansökningsperiod 15 oktober - 15 november 2022. Ansökan görs via Lärportalen. 

Inom programmet ingår Introduktionskurs, Specialistkollegium och två specialistkurser. Programmets struktur och, i viss mån, innehåll kommer att utvecklas parallellt under genomförandet i samråd med deltagande psykologer och chefer. Till den andra omgången kommer det att ske vissa justeringar.

STP-programmet har i dagsläget ha följande innehåll:

  • Programträffar och en stödstruktur för STP-psykolog och chef med regionala studierektorer, pedagog/utbildningsledare och koordinator
  • Fyra kostnadsfria kurser
  • Studievägledning gällande val av kurser som ger nytta till både psykolog och verksamhet
  • Stöd att utarbeta deltagarens individuella studieplan för specialistutbildningens genomförande
  • Erbjudande om specialistmentor om psykologens verksamhet har svårt att finna lämplig själv
  • Workshop och föreläsning om hur STP-psykologen kan lägga upp arbetet med specialistarbetet och chefens betydelse i detta arbete.
Profilbild av Katarina Malmqvist

Katarina Malmqvist

Regional studierektor
Profilbild av Joakim Olausson

Joakim Olausson

Utbildningsledare
Profilbild av Viktoria Grönvall

Viktoria Grönvall

Utbildningskoordinator
Senast uppdaterad: 2022-06-30 09:21