Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Skriftligt specialistarbete

Utbildningsenheten för psykologer ger kursen Skriftligt specialistarbete (SSA). Kursen är en specialistkurs där du vidareutvecklar din teoretiska och praktiska vetenskapliga kompetens och får handledning och stöd i att arbeta med ditt skriftliga specialistarbete. Kursen är öppen att söka för dig som är psykolog under specialistutbildning, nästa kursstart planeras HT23.

Kursens övergripande syfte är att STP-psykologen under eller efter kursen ska kunna färdigställa sitt skriftliga specialistarbete. Vidare syftar kursen till att STP-psykologen vidareutvecklar sin teoretiska och praktiska vetenskapliga kompetens för att kunna bidra i verksamhetsutveckling utifrån ett evidensbaserat tillvägagångssätt inom specialistområdet.

Kursen syftar till att STP-psykologen ska erhålla tillräckliga kunskaper inom vetenskaplig metod samt handledning för att kunna slutföra sitt skriftliga specialistarbete. Bland annat är följande lärandemål centrala i kursen:  

  • formulera en vetenskapligt prövbar frågeställning
  • välja relevant vetenskaplig metod för att studera vald frågeställning
  • identifiera etiska aspekter kopplade till sitt eget skriftliga specialistarbete samt kunna ta ställning till nödvändigheten av forskningsetiskt tillstånd
  • problematisera evidensbegreppets krav och tillämpningar
    undersöka och svara på vald frågeställning i SSA-format

På Lärportalen har vi samlat information kopplat till det skriftliga specialistarbetet: STP Tips och råd inför skriftligt specialistarbete för psykologer (öppnas i Lärportalen)

Specialistarbetet – information från psykologforbundet.se

Senast uppdaterad: 2023-03-13 16:26