Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ekonom i VGR

Utbildningen vänder sig till dig som är ekonom i Västra Götalandsregionen och vill öka dina kunskaper om det som är unikt med att arbeta i en region.

Som ekonom i region och kommun deltar du i utredningar som rör förändringar av den kommunala verksamheten, fungerar som handläggare i enskilda ärenden eller är ansvarig för administrativa rutiner som rör uppföljning, utvärdering och kontroll av verksamhet eller ekonomi. Mot denna bakgrund har utbildningens innehåll och upplägg utarbetats.

Målgruppen är i första hand ekonomer som läst företagsekonomi och/eller arbetat inom privat sektor men saknar utbildning och erfarenhet av det som är specifikt med att arbeta i offentlig sektor. Utbildningen är även lämplig för dig som vill stärka dina kunskaper inom ämnesområdet.

Om utbildningen

Innehåll

Utbildningens syfte är att ge deltagarna grundläggande kunskaper och orientering om det som är specifikt med att arbeta i en region. Utbildningen tar bland annat upp frågeställningar kring följande:

  • Kommunala förutsättningar – skillnad mellan kommun/landsting och ett företag.
  • Den kommunala kompetensen, bland annat självkostnadsprincipen
  • Skatteutjämningssystemet
  • Budget- och uppföljningsprocesser
  • Budgetering- och resursfördelningsmodeller
  • Ekonomistyrningsmodeller
  • Det legala ramverket för redovisning
  • Resultaträkning, balansräkning och finansiell analys

Utbildningsform och material

Under utbildningen ges exempel från Västra Götalandsregionens egen verksamhet och deltagarnas egna frågeställningar och erfarenheter diskuteras.

Utbildningslängd

2 dagar

Datum och anmälan

Anmälan 2019-03-19 och 2019-03-26 sista anmälningsdag 2019-03-01

Plats

Göteborg

Avgift

3 000 kr

Ansvarig

Internt: Emil Gisslow och Annika Andersson, Koncernkontoret

Externt: Hans Petersson, KEF

Emil Gisslow

Enhetschef
Senast uppdaterad: 2019-02-11 09:22