Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Förskrivning av förbrukningsartiklar (webbutbildning)

Utbildningen riktar sig till förskrivare av förbrukningsartiklar och läkemedelsnära produkter. Utbildningen är producerad och publicerad av Socialstyrelsen och ingår som en del i Västra Götalands Koncept för förskrivarkompetens vars övergripande syfte är att säkerställa förskrivarkompetensen och därmed nå en god och säker vård.

Om utbildningen

Innehåll

  • Teoridel om förskrivning av förbrukningsartiklar
  • Exempel på förskrivning
  • Kunskapstest och intyg

Upplägg och material

Utbildningen är helt webbaserad och nås via Socialstyrelsens utbildningsportal. För att kunna ta del av de utbildningar som finns i Socialstyrelsens utbildningsportal behöver du ha ett användarkonto. Ett användarkonto kostar ingenting och är personligt. När du kommer in på Socialstyrelsens utbildningsportal skapar du själv ett konto genom att klicka på Skapa ett nytt användarkonto.

Utbildningen kan genomföras på alla skärmar. Utbildningen kan pausas och därmed genomföras vid olika tillfällen.

Utbildningslängd

Cirka 1 timme

Ansvarig

Kristina Süvari

Starta utbildningen

Till Socialstyrelsens utbildningsportal

Mer om ämnet

Ett koncept är framtaget av enhet Kunskapsstöd för läkemedel och hjälpmedel i samarbete med representanter för olika förskrivande verksamheter inom kommunal och regional hälso- och sjukvård. Innehållet grundar sig på lagstiftning samt Västra Götalands reglering i handböcker, medicinska riktlinjer samt försörjningsavtal.

I konceptet anges kompetenskraven för förskrivning av hjälpmedel och läkemedelsnära produkter i Västra Götaland.

Koncept för förskrivarkompetens på vårdgivarwebben

Kristina Süvari

Regionutvecklare, samordnare för hjälpmedelsfrågor
Senast uppdaterad: 2018-06-19 13:27