Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Forum Sexuell Hälsa

Vårens forum riktar sig till dig som arbetar med provtagning för STI och har samtal kring säkrare sex. Kanske arbetar du på en vårdcentral, ungdomsmottagning, barnmorskemottagning, elevhälsa eller inom liknande verksamhet. Syftet är att erbjudas en möjlighet att få fördjupade kunskaper och perspektiv inom området sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter.

Kunskapscentrum för sexuell hälsa (KSH) bjuder in till fortbildning på
temat säkrare sex, hiv/ STI och sexuell hälsa. Fortbildningen hålls under en
halvdag och är kostnadsfri. 

Om utbildningen

Innehåll

  • Aktuellt från KSH: KSH arbetar för att tillgängliggöra information och service avseende sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR) till regionens alla invånare. Här presenteras verksamheten och ett axplock av aktuella projekt.
  • Senaste nytt från Smittskydd, Västra Götaland: Smittskyddet presenterar statistik och senaste nytt från verksamheten.
  • Lansering av en skrift på temat säkrare sex. Det ges en introduktion till begreppet och hur vårdpersonal som jobbar med säkrare sex-samtal kan tänka i mötet med patienter. I föreläsningen lyfts teman som PrEP, chemsex och gråzonshandlingar. Föreläser gör utvecklingsledare Per Andreas Persson från KSH som är sjuksköterska och sexolog. Han har arbetat på både Ungdoms- och STI-mottagningar.
  • Primärvården och sexuell hälsa - fokus på hiv/ STI (webbutbildning) KSH visar smakprov från utbildningen som innehåller riktlinjer, förhållningssätt och arbetsmetoder om hur du kan arbeta med SRHR med fokus på hiv/STI-provtagning. Utbildningen sammanfattar även information om det senaste inom hiv/ STI samt hur du kan agera för ett gott och inkluderande bemötande till patienten utifrån ett rättighetsperspektiv.

Upplägg och material

Utbildningen sker i föreläsningsform.

Utbildningslängd

Halvdagsutbildning

Datum och anmälan

Tidigare angivna datum är borttagna och utbildningstillfällena inställda, utifrån rådande förhållanden.

Avgift

Kostnadsfri

Anna Skoglund

Utvecklingsledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-06-08 09:42