Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vårdrelaterade infektioner (webbutbildning)

Utbildningen vänder sig till dig som ordinerar antibiotika i Meliorjournalen och därmed aktiverar Infektionsverktygets registreringsmodul i Melior. Den riktar sig till alla kliniskt verksamma läkare på sjukhusförvaltningarna i VGR. Utbildningen är också tillgänglig för legitimerade sjuksköterskor.

Syftet med utbildningen är att öka kunskapen hos dig och alla andra kliniskt verksamma läkare som ordinerar antibiotika i Meliors läkemedelsmodul om när en infektion är vårdrelaterad, så att kvaliteten i registreringarna av ordinationsorsak i Infektionsverktyget ökar.

När du gått igenom utbildningen har du fått kunskap om hur en vårdrelaterad infektion definieras i Sverige och i Infektionsverktyget och blivit bättre rustad att göra rätt i valet mellan samhällsförvärvad och vårdrelaterad när du anger ordinationsorsak i Infektionsverktyget.

Om utbildningen

Innehåll

Del 1

  • Definition av vårdrelaterad infektion
  • Registrering av ordinationsorsak i Infektionsverktyget

Del 2

  • Självtest utifrån patientfall

Upplägg och material

Helt nätbaserad utbildning publicerad i Lärplattformen. För att genomföra utbildningen behövs en dator, surfplatta eller smarttelefon med högtalare eller hörlurar.

Utbildningslängd

Cirka 15-20 minuter

Ansvarig

Ingemar Qvarfordt

Starta utbildningen

Starta utbildningen i Lärplattformen

Anna Östman

Utbildningskoordinator
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-05-29 14:54