Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Episerver - steg 1

Utbildningen vänder sig till dig som inte tidigare publicerat webbsidor i Episerver. Du lär dig de mallar som används på publika webben och på nya intranätet. Framför allt går vi igenom informationssidan.

Utbildningen består av två delar, dels en genomgång av webbverktyget Episerver och  information om hur vi arbetar med webb i VGR, dels en praktisk del där du får möjlighet att utföra praktiska övningar. Ta med dator. 

Målet med utbildningen är att du ska kunna skapa och hantera webbsidor utifrån de riktlinjer som gäller för webbarbetet i VGR. Utbildningen kräver inga förkunskaper men läs igenom riktlinjerna i webbhandboken innan utbildningen. 

Västra Götalandsregionens riktlinjer för webbpublicering 

Om utbildningen

Innehåll

  • Riktlinjer för webbarbete inom VGR
  • Språket på våra webbplatser
  • Skapa en webbsida
  • Lägga in en bild
  • Lägga in ett dokument
  • Länkar på rätt sätt

Upplägg och material

I utbildningen varvas genomgångar med praktiska övningar. Ta med egen dator. 

Eftersom webbmallarna uppdateras var sjätte vecka finns inget tryckt utbildningsmaterial. Du hittar uppdaterade manualer och riktlinjer i webbhandboken.
Länk till webbhandboken

Innan utbildningen ska du ha skaffat behörighet till din webbplats i Episerver och VGR Mediebank. Prata med din Infomaster/webbplatsansvarig innan utbildningen om vilken behörighet du behöver och vilken utbildning du ska gå.

Utbildningslängd

En heldag

Datum och anmälan

Anmälan Göteborg 2020-05-07 sista anmälningsdag 2020-04-27

Länk till sida med fullständiga anmälningsvillkor

Avgift

1 950 kr

Ansvarig

Enhet digitala medier, Koncernkontoret

Anna Östman

Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-03-18 10:46