Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Illustrator - steg 1

Utbildningen vänder sig till dig som vill lära dig att hantera de vanligaste funktionerna för att skapa bilder och illustrationer i Illustrator.

Med Illustrator kan du utforma skalbara logotyper, etiketter, diagram samt göra avancerade illustrationer och 3D-ritningar. Illustrator är ett vektorbaserat program som används för att till exempel skapa logotyper och skalbar grafik. Programmet är ett verktyg för grafik, illustrationer för webb och tryckoriginal.

Du lär dig att hantera de vanligaste funktionerna för att skapa bilder och illustrationer. Du får också lära dig skapa och redigera olika typer av objektgrafik i Illustrator. Som övningsexempel används bland annat logotyp, affisch, nyhetsgrafik, planritning och plaggskiss. Under utbildningen arbetar du med illustrationer i reklam- och informationssammanhang i syfte att förklara och visualisera text och budskap.

Om utbildningen

Innehåll

  • Vektorgrafik & pixelgrafik
  • Spara för tryck och exportera för webb
  • Genomgång av paletter och verktyg
  • Arbeta med text
  • Rita med färdiga former och fritt med ritstiftet
  • Banor (vektorer, med ritstiftet)
  • Färger

Utbildningsform och material

Utbildningen genomförs i datasal och varvar genomgångar med praktiska övningar. Som övningsexempel används bland annat logotyp, affisch, nyhetsgrafik, planritning och plaggskiss. Under utbildningen arbetar du med illustrationer i reklam- och informationssammanhang i syfte att förklara och visualisera text och budskap.

Fika på för- och eftermiddagen ingår. Lunch ingår inte.

Utbildningslängd

2 dagar

Plats

Göteborg

Avgift

1 870 kr

Datum och anmälan

Under 2019 görs anmälan till utbildningen direkt hos Folkuniversitetet. I meddelandefältet anger du fakturaadress, ditt beställar-id samt eventuell specialkost.

Anmälan 2019-10-10 – 2019-10-11 sista anmälningsdag 2019-09-25

Instruktion för anmälan hos Folkuniversitetet

Ansvarig

Folkuniversitetet

Mer om ämnet

Det är möjligt att prenumerera på och alltid ha tillgång till den senaste versionen till program för bland annat videoproduktion, bildredigering, illustrationer och rörlig grafik. 

Prenumerera på grafik och multimediatjänster

* Vektorgrafik & pixelgrafik

* Spara för tryck och exportera för webb

* Genomgång av paletter och verktyg

* Arbeta med text

* Rita med färdiga former och fritt med ritstiftet

* Banor (vektorer, med ritstiftet)

* Färger

 

Kontakt Folkuniversitetet

Senast uppdaterad: 2019-05-28 16:17