Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

PowerPoint 2016 - Skapa film av ditt bildspel

Utbildningen vänder sig till dig som vill lära dig hur du skapar en film av ditt bildspel för att kunna publicera den till exempel i Lärplattformen eller på en webbsida.

Under utbildningen kommer du att jobba praktiskt med att omvandla ett bildspel i PowerPoint till film och du kommer bland annat att få öva på att spela in din röst och infoga en skärminspelning.

Du kommer också att få övergripande förståelse för hur film kan användas i ett pedagogiskt sammanhang, hur man kan skapa filmer som är tillgängliga för så många som möjligt samt få en överblick över olika sätt att skapa undertexter och hur man kan publicera film i VGR.

Utbildningen kräver inga förkunskaper men du bör ha grundläggande kunskaper i PowerPoint samt känna till hur man deltager i ett Skypemöte då utbildningen genomförs via Skype.

Om utbildningen

Innehåll

  • Skapa ett enkelt manus och storyboard
  • Skapa bilder som passar för film
  • Läsa in tal till bildspel
  • Skapa en skärminspelning direkt i PowerPoint
  • Olika sätt att skapa undertexter
  • Spara bildspel som film
  • Att publicera och bädda in film

Upplägg och material

Utbildningen genomförs via Skype. Teori varvas med praktik och egen produktion. Möjlighet och utrymme för diskussion och frågor från deltagarna finns. Deltagaren behöver ha tillgång till en dator med PowerPoint 2016 installerat och även headset med mikrofon för möjlighet att spela in tal. Ta gärna med ett eget bildspel som du vill arbeta med under utbildningen.

Utbildningslängd

En halvdag - förmiddag

Datum och anmälan

Anmälan till utbildning Skype förmiddag 2020-09-08 sista anmälningsdag 2020-08-25

Länk till sida med fullständiga anmälningsvillkor

Avgift

1000 kr

Mer om ämnet

Att anpassa bildspel för film på VGR Akademins hemsida

Om du behöver utbildning i PowerPoint finns det möjlighet att köpa detta genom VGR Akademin. Utbildningar i PowerPoint och övriga Officeprogram via VGR Akademin

Anna Östman

Utbildningskoordinator
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-06-24 08:22