Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kommunikation och språk

Utbildningar

Utbildningen vänder sig till dig som skriver rapporter och andra längre texter, till exempel tjänsteutlåtanden.

Utbildningen vänder sig till en arbetsgrupp eller en grupp anställda på en arbetsplats som tillsammans vill utveckla språket i sina verksamhetsspecifika texter utifrån principerna om klarspråk. Inga speciella förkunskaper krävs.

Utbildningen vänder sig till dig som skriver tjänsteutlåtanden, manualer, rapporter och liknande.

Utbildningen vänder sig till dig som vill skriva enkla, korrekta och begripliga protokoll och mötesanteckningar.

Utbildningen vänder sig till dig inom hälso- och sjukvården som vill bli språkombud och vara med och bidra till att göra din verksamhet till en språkutvecklande och språkmedveten arbetsplats.

Västra Götalandsregionens Folkhögskoleförvaltning har ett språkteam som består av sju lärare i svenska som andraspråk med uppdrag att undervisa utländska läkare, sjuksköterskor, tandläkare och annan hälso- och sjukvårdspersonal i både allmän svenska och sjukvårdssvenska. Språkteamet erbjuder möjlighet att utifrån en individuell kartläggning beställa ett skräddarsytt språkstöd.

Utbildningen vänder sig till direktörer, chefer, experter, sakkunniga och andra i funktioner som företräder organisationen som talesperson.

En praktisk utbildning som vänder sig till direktörer, chefer, experter, sakkunniga och andra i ledande funktion, där du i din roll företräder organisationen som talesperson eller i sammanhang som till exempel intervjuer.

Utbildningen vänder sig till dig som vill öka din säkerhet när det gäller att tala inför grupp.

Senast uppdaterad: 2018-09-13 09:08