Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Klarspråk på din enhet

Utbildningen vänder sig till en arbetsgrupp eller en grupp anställda på en arbetsplats som tillsammans vill utveckla språket i sina verksamhetsspecifika texter utifrån principerna om klarspråk. Inga speciella förkunskaper krävs.

Ibland kan det vara svårt att komma ifrån för att gå en utbildning en halvdag eller heldag. Här kommer i stället en språkkonsult till er och håller en utbildning i klarspråk eller träffar några medarbetare för språklig rådgivning utifrån era egna texter och behov.

Om utbildningen

Innehåll

Innehållet görs upp i samråd med utbildaren, så att innehållet blir verksamhetsspecifikt. Utgångspunkten är att verksamheten ska skriva vårdat, enkelt och begripligt enligt § 11 i språklagen utifrån sina egna förutsättningar och behov. 

Upplägg och material

Variant 1

Utbildningen motsvarar en heldagsutbildning och är nätbaserad. Utbildningen består av föreläsningar, övningar och arbete som genomförs i VGR:s lärportal, en gemensam halvdag med genomgångar och övningar tillsammans med gruppen. Utbildningen avslutas med återkoppling anpassad efter gruppens behov.

Eget lärande cirka 3 timmar

Gemensamt webinarium ca 3 timmar

Variant 2

Utbildningen motsvarar en halvdagsutbildning och är nätbaserad. Utbildningen består av ett gemensamt tillfälle med föreläsningar, övningar och arbete som genomförs i VGR:s lärportal tillsammans med gruppen. Utbildningen avslutas med återkoppling anpassad efter gruppens behov.

Eget lärande cirka 1,5 timme

Gemensamt webinarium cirka 2 timmar

Datum och anmälan

Sker i överenskommelse med leverantören.

per.ostlin@expertinfo.se

Mobil: 070 - 996 23 84

Avgift

Enligt upphandlat avtal.

Anna Östman

Utbildningskoordinator
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-07-07 09:22