Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Att leda utan att vara chef - steg 2

Utbildningen riktar sig till dig som är ledare men inte chef. Du kan med fördel ha gått vår steg 1 utbildning – Att leda utan att vara chef. Utbildningen bygger vidare på och fördjupar dina kunskaper i ditt ledarskap, du förfinar dina färdigheter och förmåga att strukturera, kommunicera och att säkra utveckling i ditt arbete.

Utbildningen ger dig en ökad medvetenhet om hur du leder och följer effektivt. Hur du sätter syfte  och mål samt skapar helhetssyn, tar ansvar och agerar utifrån organisationens värderingar. Hur du kommunicerar för att engagera och skapa största möjliga delaktighet och ansvarstagande. Hur du visar omtanke, ger stöd och hur du konfronterar.

För att få insikter kring styrkor och utvecklingsområden i ditt ledarskap genomförs inför uppstart en 180 graders feedbackövning.

Om utbildningen

Innehåll

  • Ett effektivare team och resultatskapande
  • Ökad medvetenhet om dina styrkor och dina utvecklingsområden
  • Att förstå förändring, att leda i utveckling samt hur jag möter motsstånd
  • Hur coacha, ge feedback för att ta vara på samtligas förmågor
  • Destruktivt ledarskap – beteenden som skapar negativa resulatat   
  • Att förstå en organisation och omvärldsfaktorers betydelse i ledarskapet
  • Vi gör en handlingsplan som säkerställer din utveckling som ledare

Vi reflekterar och hjälper varandra att förstå den 180 gradiga feedback vi har fått. Vi arbetar i reflekterande team, vi coachar varandra att nå våra mål och att utveckla handlingsplaner.

Upplägg och material

Det ingår förberedelser inför utbildningen som bidrar till reflektion inför uppstart. Utbildningen består av en mix av teori, övningar, egna reflektioner och gruppdiskussioner kring modeller, verktyg och situationer som vi gemensamt lyfter. Du får även möjlighet att använda dig av en digital coach samt litteratur och uppgifter att ta med dig i vardagen. De verktyg vi använder skickas sedan ut som dokumentation efter utbildningen.

Utbildningslängd

2 dagar

Datum och anmälan

Anmälan Göteborg 2020-10-22 - 2020-10-23 sista anmälningsdag 2020-10-08

Anmälan Göteborg 2020-12-10 - 2020-12-11 sista anmälningsdag 2020-11-26

Länk till sida med fullständiga anmälningsvillkor

Avgift

2400 kr

Mer om ämnet

Referenslitteratur; Ledarskapsmodellen, författare: G. Larsson, J. Lundin & A. Zander

Anna Östman

Utbildningskoordinator
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-08-12 14:08