Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Motiverande samtal - steg 2

Utbildningen vänder sig till personal inom hälso- och sjukvården som har kontakt med patienter och som har gått den tre dagar långa utbildningen Motiverande samtal – steg 1 eller motsvarande.

Syftet med utbildningen är att vidareutveckla och stärka deltagarnas kompetens i MI-färdigheterna. Vi kommer att repetera och öva vidare på det som vi tidigare lärt oss.

Om utbildningen

Innehåll

  • Utveckla och förfina MI-färdigheterna genom MI-samtalets grundläggande processer.
  • Vidareutveckla MI-förhållningssätt, kommunikationsfärdigheter och strategier för att hålla oss till MI och undvika sådant som är oförenligt med MI.
  • Vidareutveckla våra färdigheter i att höra, känna igen, framkalla och förstärka motivations – och förändringsuttalanden för att underlätta för personen att komma fram till ett åtagande och planering av sin förändring

Lämna gärna önskemål om vad du skulle vilja fokusera på under dagen direkt till utbildaren.

Utbildningsform och material

Tyngdpunkten läggs på praktiska övningar, med kontinuerlig återkoppling på tillämpning av kommunikationsfärdigheterna och strategierna i MI.

I utbildningen ingår egenproducerat material från utbildaren.

Utbildningslängd

1 dag

Datum och anmälan

 

Inga aktuella datum.

 

Just nu pågår arbete med planering av nya utbildningar efter genomförd upphandling av leverantörer för regiongemensamma utbildningar. En del av de nya utbildningarna kommer påminna om sådana utbildningar som idag finns i utbildningskatalogen medan andra kommer att vara helt nya. Vi kan inte svara på frågor om vilka utbildningar som kommer erbjudas framöver, men datum och utbud presenteras löpande.

Länk till sida med fullständiga anmälningsvillkor

Plats

Göteborg

Avgift

1 800 kr

Ansvarig

Convenire AB

Anna Östman

Utbildningskoordinator
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2019-10-22 10:30