Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Barnkonventionen - från teori till praktik (webbutbildning)

Utbildningen vänder sig till beslutsfattare, politiker, chefer och medarbetare. Utbildningen har tagits fram för Västra Götalandsregionen men är öppen för alla.

Utbildningen syftar till att ge ökad kunskap om barnets rättigheter och ökad förståelse för hur personal och verksamhet kan arbeta praktiskt med konventionen. Tanken är att ni går utbildningen tillsammans på er arbetsplats (har du inte möjlighet att delta eller vill uppdatera dig, kan du genomföra utbildningen på egen hand).

Om utbildningen

Innehåll

Utbildningen består av sju delar med olika fokus:

  • Del 1 - Introduktion
  • Del 2 - Kunskap
  • Del 3 - Historik 
  • Del 4 - Artiklarna
  • Del 5 - Perspektiv
  • Del 6 - Tillämpning
  • Del 7 - Från ord till handling

Upplägg och material

Helt nätbaserad utbildning publicerad i Lärplattformen. Utbildningen består av sju delar. Varje del består av max 10 minuter rörlig bild. Därutöver är det ni i arbetsgruppen som får arbeta och samtala tillsammans, utifrån de instruktioner ni får.

För att kunna ta del av utbildningen behövs en enhet med stöd för Flash. För att ta del av den i grupp rekommenderas tillgång till högtalare, projektor och duk.  Filmerna som tillhör utbildningen har inte undertext.

Utbildningslängd

Hur lång tid utbildningen tar beror till stor del på hur arbetsgruppens samtal och reflektioner ser ut. Utbildningen är flexibel, planera utifrån era behov. 

Ansvarig

Liselott Johansson, Avdelning mänskliga rättigheter

Starta utbildningen

Utbildningen finns publicerad på två platser, en för anställda och en som är öppen för alla. För att genomföra utbildningen för anställda krävs inloggning med VGR-id.

Starta utbildningen för anställda i Lärplattformen

Starta öppen utbildning i Lärplattformen

Anna Östman

Utbildningskoordinator
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-02-04 14:33