Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ombud för barnets rättigheter

Utbildningen vänder sig till medarbetare och beslutsfattare i Västra Götalandsregionen och bygger på webbutbildningen Barnkonventionen - från teori till praktik.

Syftet med utbildningen är att ge grundläggande kunskaper om barnkonventionen samt praktiska verktyg för att utveckla barnrättsarbetet i verksamheten. Ombudet ska ha barnrättskompetens och uppdrag att samordna arbetet för barnets rättigheter. Utbildningen tar sin utgångspunkt i ”För varje människa”, handlingsplanen för mänskliga rättigheter 2017 – 2020 och FN:s konvention om barnets rättigheter.

Om utbildningen

Innehåll

  • FN:s konvention om barnets rättigheter med fokus på hur teori kan omsättas till praktik
  • Funktionen ombud för barnets rättigheter
  • Implementerings- och förändringsarbete
  • Erfarenhetsutbyte och dialog kring praktiska verktyg och implementering av FN:s konvention om barnets rättigheter i den egna verksamheten.

Upplägg och material

Utbildningen bygger på webbutbildningen Barnkonventionen - från teori till praktik och innan tillfället ska du ha genomfört del 1-5. Du hittar den i VGR:s lärplattform: Webbutbildning Barnkonventionen - från teori till praktik.  Utbildningen innehåller teorigenomgångar, dialog och reflektion i gruppen. Efter utbildningen får ombud för barnets rättigheter möjlighet att delta på nätverksträffar där fokus är erfarenhetsutbyte och kunskapsspridning. Nätverket för ombuden samordnas av avdelning social hållbarhet.

Utbildningslängd

En dag

Datum och anmälan

Kommande utbildningstillfällen under våren är inställda utifrån rådande omständigheter.

Länk till sida med fullständiga anmälningsvillkor

Plats

Avgift

Avgiftsfri

Ansvarig

Avdelning social hållbarhet, Koncernkontoret

Anna Östman

Utbildningskoordinator
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2018-05-11 13:10