Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Riskbedömning av kemikalier

Utbildningen vänder sig till chefer, kemikalieombud, skyddsombud och övriga som arbetar med riskbedömning av kemikalier.

Målet med utbildningen är att du ska få ökad förståelse för varför en riskbedömning utifrån hanteringen av kemikalier ska göras samt praktiskt kunna genomföra en riskbedömning när det gäller hantering av kemiska produkter. Vid behov av åtgärder ska du också veta vem som är ansvarig. Efter utbildningen ska du också ha kunskap om hygieniska gränsvärden, hälsorisker och upptagsvägar samt förstå och kunna använda dig av de viktigaste delarna av informationen i ett säkerhetsdatablad.

Vid utbildningen måste du ha ett inlogg till KLARA riskbedömningsmodul.

Om utbildningen

Innehåll

  • Arbetsmiljölagen, chefens ansvar, medarbetarens ansvar, ansvar och roller vem gör vad, närliggande lagstiftning, aktuella föreskrifter
  • Riskbedömning: Aktuell AFS, varför, hur ska vi tänka, steg för steg, dokumentation, hur informera
  • Kemiska hälsorisker: toxikologi, upptagningsvägar, akuta/kroniska effekter, hygieniska gränsvärden, sensibilisering/överkänslighet
  • Klassificering och märkning: Etiketter, säkerhetsdatablad,  CLP-märkning
  • Skyddsfrågor åtgärdstrappa, lokalen, skyddsanordningar, personlig skyddsutrustning, avfallshantering
  • Riskbedömning i KLARA-systemets modul

Upplägg och material

Förmiddagen består av en teoretisk föreläsningsdel varvat med praktiska övningar och eftermiddagen består av en praktisk del där vi arbetarar med riskbedömning i KLARA modulen. Medtag egen dator för det praktiska arbetet.

Utbildningslängd

1 dag

Datum och anmälan

 

Länk till sida med fullständiga anmälningsvillkor

Avgift

1500 kr

Ansvarig

Arbetsmiljöingenjör, Hälsan & Arbetslivet

Maria Torstensson

Utbildningskoordinator
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-03-19 12:37