Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Miljöledningssystem

Utbildningen riktar sig främst till miljöstrateger, samordnare eller ledningsfunktioner som arbetar med ledningssystem. Utbildningen anordnas på förfrågan.

Miljöledningssystem är ett standardiserat verktyg enligt till exempel ISO 14001 eller EMAS för att organisera miljöarbetet inom en offentlig verksamhet eller ett företag. De flesta förvaltningar och bolag inom VGR har valt att arbeta utifrån ISO 14001. Några har även tagit steget att bli certifierade. Miljöavdelningen på Koncernkontoret arrangerar vid behov från verksamheten utbildningar i miljöledningsstandarden ISO 14001. De enskilda utbildningstillfällena läggs upp efter de behov som verksamheten efterfrågar. Det kan till exempel vara genomgång och information av en uppdatering i standarden.

Om utbildningen

Innehåll

Planeras efter behoven från verksamheten.

Upplägg och material

Föreläsning och diskussion. Deltagarna får tillgång till presentationen från utbildningstillfället.

Utbildningslängd

Beroende på omfattning

Ansvarig

Miljöavdelningen, Koncernkontoret

Vid intresse kontakta kontakta Carina Holmberg

Mer om ämnet

På VGR:s intranät finns mer information om miljöledningssystem, miljödiplomering med mera samt goda exempel från organisationen.

Miljöledning på VGR:s intranät

Carina Holmberg

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-02-06 09:33