Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Lärplattformen - Workshop Filma med mobilen

Workshoppen vänder sig till dig som arbetar eller vill börja arbeta med utbildningsproduktion i Lärplattformen. Du lär dig grunderna för att kunna använda mobilen för kortare reportage eller informationsfilmer. Vi kommer också att prova att spela in en kortare film med mobilkamera.

Innan du deltar i workshoppen behöver du ha grundläggande kunskaper i att använda Lärplattformen, vilket du till exempel kan få genom att gå webbutbildningen Lärplattformen för utbildare.

Ta kontakt med din förvaltnings eller verksamhets förvaltningsadministratör för Lärplattformen för att få tillgång till en personlig övningsaktivitet i Lärplattformen. Saknar du kontaktperson är du välkommen att kontakta regional förvaltning för Lärplattformen.

Inga förkunskaper om filmning med mobil krävs.

Om utbildningen

Innehåll

  • Teoretiska kunskaper för att producera en film
  • Spela in en film med din mobilkamera
  • Klippa i en egenproducerad film
  • Bädda in och publicera filmen i Lärplattformen

Upplägg och material

På workshoppen varvas teori med praktik och egen produktion. Möjlighet och utrymme för diskussion och frågor från deltagarna finns. Workshoppen är uppbyggd främst kring Iphone och appen iMovie. Om du har en Androidtelefon så finns motsvarande appar för dessa. Vänligen meddela vid anmälan om du använder Androidtelefon så att ansvariga för workshoppen kan förbereda och anpassa utbildningen.

Ta med egen Smartphone och om du har, mikrofon.

På eftermiddagen i anslutning till workshoppen hålls en öppen verkstad. Välkommen att arbeta med din egen produktion och att diskutera med kollegor. Erfarna användare i Lärplattformen finns närvarande och vi stöttar och lär av varandra.

Utbildningslängd

En halvdag.

Efter workshoppen hålls en öppen verkstad.

Datum och anmälan

Under planering

Länk till sida med fullständiga anmälningsvillkor

Avgift

Kostnadsfri

Ansvarig

Objekt Lärande och VGR Akademin

Mer om ämnet

Användarstöd på Lärplattformen

Förvaltningsadministratörer på VGR:s intranät

Lärplattformen på VGR:s intranät

Objekt Lärande på VGR:s intranät

 

Anna Gullstrand

Pedagog
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-02-21 08:39