Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kravhantering - steg 1 (webbutbildning)

Utbildningen vänder sig till dig som vill veta mer om kravområdet och om det standardiserade arbetssätt kring kravhantering som tagits fram. Utbildningen är en introduktion till vad krav är och hur vi arbetar med kravhantering för informationssystem i VGR. Inga förkunskaper krävs.

Om utbildningen

Innehåll

  • Varför kravhantering är viktigt
  • Definition av begreppet krav och vilka olika typer av krav som finns
  • VGR:s kravhanteringsprocess
  • Information om vad Kompetenscenter Krav och Test är, vilka tjänster som erbjuds och hur man kommer i kontakt med personalen som arbetar där

Upplägg och material

Helt nätbaserad utbildning publicerad i Lärplattformen. Utbildningen består av fyra delar. I varje del finns en film bestående av bilder och tal samt en PDF-fil med bilder och manus. Mellan varje del finns ett kort kunskapstest.

Utbildningslängd

Cirka 20-30 minuter

Ansvarig

Ulrika Flöjner

Starta utbildningen

Starta utbildningen i Lärplattformen

Mer om ämnet

VGR Kompetenscenter Krav och test på VGR:s intranät

Requirement Management - Kravhantering i VGR på VGR:s intranät

IREB (International Requirements Engineering Board) är ett internationellt organ för standardisering och definition av begrepp och processer inom kravhantering. IREB tillhandahåller en certifiering i ämnet, CPRE (Certified Professional for Requirements Engineering).

Anna Östman

Utbildningskoordinator
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-02-06 09:53