Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Projektledning - steg 2

Utbildningen vänder sig till dig som idag antingen har projektledning som din huvudsakliga yrkesroll eller som arbetar, eller planerar att arbeta, som projektledare inom ramen för en annan yrkesprofession. Du bör ha erfarenhet av att arbeta som projektledare och tidigare gått en utbildning motsvarande till exempel Projektledning - steg 1.

I utbildningen får deltagarna ökad kunskap inom områden, som projektledarskap, kommunikation, grupputveckling, motivation, förändringsledning och konflikthantering. Du får lära dig hur man leder projekt mot ökad måluppfyllelse och fokuserar på bland annat ledarskap, grupputveckling, kommunikation och motivation.

Om utbildningen

Innehåll

Efter utbildningen har deltagarna fått
  • träna praktisk tillämpning av teoretiska kunskaper i projektledning i en webbaserad projektsimulering.
  • fördjupade kunskaper, färdigheter och verktyg att hantera olika ledarsituationer i projekt.
  • kunskaper om grundläggande ledarskapsverktyg som till exempel grupputveckling, kommunikation och hur man mobiliserar entusiasm och kraft genom ett motiverande ledarskap samt hur man coachar sina medarbetare för att göra dem effektivare i sitt arbete.
  • säkerhet i att hantera utmaningar som uppstår i projekt, till exempel medarbetare som inte levererar som planerat, spänningar mellan medlemmar i gruppen eller svårigheter att få alla att arbeta mot samma mål.

Upplägg och material

Upplevelsebaserat lärande med teori, rollspel och diskussioner blandas med förberedande studier på webben. Utbildningen inleds med en realistisk webbaserad projektsimulering  och avslutas med två dagar i klassrum med genomgång och fördjupning av projektledarens utmaningar med fokus på teman såsom ledarskap, kommunikation, motivation och gruppdynamik.

Webbutbildningens teori och den fysiska träffens material som pdf-filer.

Utbildningslängd

4 dagar

Datum och anmälan

Anmälan Göteborg 2020-10-22 - 2020-10-23 samt 2020-11-12 - 2020-11-13 sista anmälningsdag 2020-09-22

Anmälan Göteborg 2020-11-23 - 2020-11-24 samt 2020-12-17 - 2020-12-18 sista anmälningsdag 2020-10-23


Länk till sida med fullständiga anmälningsvillkor

Avgift

8 900 kr

Ansvarig

LC2

Anna Östman

Utbildningskoordinator
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-07-02 14:26