Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Att arbeta i styrgrupp

Utbildningen vänder sig till ledningsgrupper och styrgrupper. Syftet är att öka kunskapen om hur man som styrgruppsmedlem arbetar i styrgrupper med att styra och stödja projekt för att öka sannolikheten att de lyckas.

Syftet med utbildningen är att ge deltagarna ökad kunskap om projekt och vad som krävs för att arbeta på ett bra sätt i en styrgrupp.

Om utbildningen

Innehåll

  • Vad är projekt och när är arbetsformen lämplig?
  • Kritiska framgångsfaktorer
  • Projektstyrning – Projektilen
  • Roller och ansvar
  • Det välfungerande styrgruppsarbetet
  • Styrgruppsmöten

Upplägg och material

Teoriavsnitt och rollspel varvas med diskussioner i mindre grupper och helgrupp. Utbildarna har lång erfarenhet av projektledning och ger många exempel på egna upplevelser från projektledar- och styrgruppsarbete.

Utbildningens innehåll målgruppsanpassas och baseras därmed på en inledande dialog med beställaren om dennes förväntningar, syfte och mål med utbildningen. För att få störst nytta av utbildningen bör den genomföras i ett sammanhang där beställaren planerar in förberedande aktiviteter såväl som uppföljande.

Utbildningslängd

En halvdag

Datum och anmälan

Enligt överenskommelse

Plats

Enligt överenskommelse

Avgift

Kontakta Monica Ekström för ytterligare information

Ansvarig

Kompetenscentrum, Regionservice

Mer om ämnet

Mer information om Kompetenscentrum

Monika Ekström

Chef Kompetenscentrum
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-02-06 09:50