Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

QPR ProcessDesigner

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar med verksamhetsanalys/utveckling och behöver verktyg för att underlätta arbetet med att kartlägga, analysera och förbättra processerna i en organisation. För att förstå hur verktyget fungerar behövs inga förkunskaper. Det underlättar om du har förståelse för olika processer och arbetar eller har arbetat med processer.

QPR ProcessDesigner är ett komplett processverktyg som effektivt underlättar arbetet med att kartlägga, analysera och förbättra processerna i en organisation.

I en portalmiljö via intranätet går det publicera material som därmed blir tillgängligt även för dem som inte har IT-verktyget. Förutom den grafiska beskrivningen av en process med mera kan övrig information, dokument och länkar göras tillgängliga så att man får en sammanhängande dokumentation.

Under utbildningen kommer du lära dig att dokumentera processer, riskanalyser, händelseanalyser, intressentanalyser enligt symboler som används i Västra Götalandsregionen. Efter utbildningen kommer du känna dig trygg i hur du använder QPR ProcessDesigner.

Om utbildningen

Innehåll

  • Grundläggande funktioner och menyer
  • Kunskap om modelleringsobjekt och notation
  • Skapa nya modeller
  • Kartläggning av processer
  • Koppling av rutiner och dokument till processer och aktiviteter

Upplägg och material

Ta med egen dator!

Utbildningen kräver att du har med dig en bärbar dator som har programvaran QPR. Tänk på att du i god tid innan utbildningsstarten fått QPR installerad och att du har ett användarkonto (VGR-ID) som du kan använda vid utbildningen. Detta beställs via eKatalog och i den beställningen ingår programinstallation samt skapande av konto.

Beställa QPR programvara

Du får ett kompendium som du kan följa på egen hand även efter utbildningen.

Utbildningslängd

1 dag

Datum och anmälan

Länk till sida med fullständiga anmälningsvillkor

Avgift

1 550 kr

Ansvarig

Ensolution AB

Mer om ämnet

På VGR:s intranät finns information om QPR som verktyg samt en handbok för processutveckling. Dessutom finner du information om hur man beställer och avbeställer programvaran, anmäler fel samt svar på vanliga frågor.

QPR ProcessDesigner - ett IT verktyg på VGR:s intranät

Anna Östman

Utbildningskoordinator
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-06-09 07:24