Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Maktspel och härskartekniker i arbetsgrupper. För HR, chefsstödjare, personal/arbetslivsfrågor.

Fakta

Datum: 

Anmäl dig genom att klicka på datum

Utbildningslängd:  1 dag.

Plats: 

Avgift:

Ansvarig: Heléne Thomsson

Vi förbehåller oss rätten att ställa in utbildningen vid för få anmälningar

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar inom HR, personal/arbetslivsfrågor eller som chefsstödjare eller liknande och vill utvecklas för att kunna fungera som ett operativt stöd och en strategisk partner i sammanhang där härskartekniker och maktspel behöver hanteras eller förebyggas

Om utbildningen

Härskartekniker och oönskat maktspel förekommer i alla grupper. Det kan handla om att bli osynliggjord eller förminskad, medvetet eller omedvetet. Någon tar för sig på andras bekostnad eller beter sig på sätt som får andra att känna sig osäkra och dumma. Det som utmärker maktspel är att någon tjänar på att andra blir tysta, eller rättare sagt tystar sig själva. I utbildningen lämnar vi gamla tiders syn på vad härskartekniker är och angriper temat utifrån modern maktforskning och gruppsykologi. Under utbildningen koncentrerar vi oss på din roll och funktion, när och hur du kan vara ett stöd för andra i att förebygga och hantera oönskat maktspel.

Innehåll

Vi pratar makt och psykologi, grupper och individer, hela tiden med din roll i fokus. Vilka verktyg behöver du känna till? Hur kan du agera i din roll för att vara ett stöd och en strategisk partner i akuta situationer och i ett längre utvecklingsarbete? Behöver du gå in som tredje part, hur gör du det mest konstruktivt? Hur hjälper man sig själv och andra?

  • Vad är maktspel och härskartekniker?
  • Psykologin bakom maktspel och härskartekniker
  • Hur bemöta den som upplever sig utsatt?
  • Hur hantera sin egen utsatthet och sina egna känslor?
  • Om förebyggande arbete, den egna rollen och möjligheterna.
  • Konkreta metoder och verktyg för den som i sin roll vill och behöver kunna erbjuda stöd och utvecklingshjälp.

 Obs, eftersom varje utbildningstillfälle följer deltagarnas erfarenheter och behov kan innehållet variera något. 

Metod

Utbildningen bygger på interaktiva föreläsningar med kunskapsförmedling, erfarenhetsutbyte, övningar och konkreta verktyg.

Förkunskaper

Du bör ha erfarenhet av att, eller stå inför ett uppdrag där du ska arbeta med strategiskt eller operativt stöd till chefer eller medarbetare.

Utbildningsmaterial

I kursen ingår boken Kära Vendela. Om härskartekniker, mikromakt och maktspel. Av Heléne Thomsson.

Marianne Hansson

Koordinator
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:34