Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Det yrkeslivslånga lärandet

Kurser och övriga utbildningsaktiviteter

Du hittar information Utbildningsenhetens samlade utbud av under Utbildningsaktiviteter

Det finns några platser öppna på samtliga av Utbildningsenhetens specialistkurser för dig som är erfaren kliniker eller redan färdig specialist.

Inom det yrkeslivslånga lärandet hittar du utbildningsaktiviteter för dig som är legitimerad psykolog och redan är färdig specialist eller är en erfaren psykolog och önskar vidareutbildning utanför ramen för specialistutbildningen.

Alla psykologer kommer inte att specialisera sig inom Psykologförbundets specialistordning och även du som är färdig specialist behöver fortsätta utveckla och fördjupa din kompetens, den kompetensutvecklingen samlar vi under den här rubriken ”det yrkeslivslånga lärandet”. 

Utbildningsenheten startade en seminarieserie hösten 2018 som är en del av det yrkeslivslånga lärandet och där du får chans att utbyta erfarenheter med andra legitimerade psykologer. Seminarierna sker första onsdagen i varje månad och de är kostnadsfria. Du anmäler dig till ett tillfälle i taget. Du hittar mer information och anmälan på sidan Utbildningsaktiviteter

Några platser på våra kommande specialistkurser kommer vara öppna att söka för  dig som erfaren kliniker eller för dig som är färdig specialist som behöver upprätthålla/fördjupa din kunskap. Förutsättningen för att kunna få göra detta är att du uppfyller antagningskriterier och att du är införstådd med att gå kursen på samma premisser som STP-psykologerna. För mer information se respektive kursbeskrivning.

En ytterligare fördjupning och konsolidering av kunskap sker när du lär ut något till någon annan. Utbildningsenheten kommer behöva anlita många psykologer inom Västra Götalandsregionen i roller som föreläsare, kursledare, specialistmentorer, examinatorer och handledare. Detta kommer både utveckla dig och din kompetens samtidigt som vi hjälps åt att sprida kunskap inom VGR. Se mer information under För dig som stödjer andra i lärandeprocesser

Västra Götalandsregionen har tagit fram en karriärutvecklingsmodell för psykologer där du kan läsa om olika möjligheter för dig som psykolog.

Senast uppdaterad: 2019-11-29 13:27