Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Utbildningsdag för ledamöter i bolagsstyrelser 26 februari 2019

Mötesrum med mikrofoner i förgrunden
Fotograf: Foto Paul Björkman

Den 26 februari 2019 hölls en utbildningsdag i Vänersborg för styrelseledamöter i bolag där Västra Götalandsregionen utser ledamöter. På den här sidan kan du ta del av föreläsarnas presentationer.

Syftet med utbildningsdagen var att ge styrelseledamöter en bättre förståelse för sin roll, uppdrag och ansvar med fokus på bolag i Västra Götalandsregionen.

Dagen riktade sig också till förtroendevalda i nämnd eller styrelse som ger uppdrag till bolagen (regionutvecklingsnämnden, kulturnämnden och kollektivtrafiknämnden) och till förtroendevalda i regionstyrelsen och revisorskollegiet.

Dagen bestod av olika pass som bland annat behandlade det praktiska arbetet som styrelseledamot, juridiska frågor som mötet mellan aktiebolagslagen och kommunallagen, och information om Västra Götalandsregionens övergripande struktur och organisation.

Program för dagen

Kontaktperson vid frågor:
Åsa Fors
Koncernkontoret, Västra Götalandsregionen
asa.fors@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2018-12-21 09:04