Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

2016-05-31 Dialogmöte efter sammanträde i Bäckefors

Norra hälso- och sjukvårdsnämnden beslutade i början av 2016 att under året hålla sammanträden även på andra orter än Uddevalla, som är nämndens ordinarie sammanträdesort. Vid dessa sammanträden skulle allmänheten bjudas in till dialogmöte efter sammanträdenas slut.

Det första mötet i den här formen hölls på Färdshuset Facklan i Bäckefors den 31 maj. Ett 30-tal invånare tog då chansen att få komma och träffa politikerna i nämnden och prata hälso- och sjukvård.

Besökarna fick under en timmes tid möjlighet att prata i mindre grupper kring fyra olika ämnen: Vårdcentraler, Sjukhus, Rehabilitering och sjukvårdsupplysningen 1177 Vårdguiden.  

Under ämnet Rehabilitering var det många som tyckte till om och lyfte fram sjukgymnastiken och bassängverksamheten på närsjukhuset i Bäckefors.

För långa väntetider och för få läkare tyckte många i diskussionerna om vårdcentraler.

1177 Vårdguiden på telefon ("sjukvårdsupplysningen") har ofta för långa väntetider, tyckte många. Några åker istället direkt till jourcentralen, medan någon annan som valde att ringa 1177 var mycket nöjd med att då ha fått hjälp av en sjuksköterska som kom hem till bostaden. 

Besökarna fick också träffa nämndens presidium (ordförande, förste vice ordförande och andre vice ordförande) som tog emot olika synpunkter och berättade om nämndens uppdrag, roll och ansvar.

Ett nytt sammanträde med dialogmöte efteråt kommer att äga rum till hösten, då på någon annan ort i nämndens område.


Senast uppdaterad: 2021-12-09 07:34