Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

2018-03 Dialogmöten vid familjecentraler

I mars 2018 besökte politiker från västra hälso- och sjukvårdsnämnden fyra familjecentraler i nämndens område: Fyren i Ytterby, Älvbarnen i Bohus, Knuten i Landvetter och Floran i Åby.

Vid familjecentraler samverkar olika resurser och kompetenser från kommun och region. Här finns bland annat öppen förskola, barnavårdscentral (BVC) och mödravård. Yrkesgrupper som arbetar vid familjecentralerna är till exempel pedagoger, sjuksköterskor/barnmorskor och socionomer.

Avsikten med besöken var främst att träffa de föräldrar som besökte verksamheten för att lyssna till deras synpunkter och erfarenheter av hälso- och sjukvården och hur de upplever att samarbetet och samverkan mellan kommun och region fungerar.

Familjecentralerna visade sig vara en bra plats för sådana möten och samtal. Genomgående var besökarna väldigt nöjda med den verksamhet som bedrivs, och att man har möjlighet att träffa många olika kompetenser på samma ställe.  Många berättade att familjecentralen är det ställe där de lär känna nya vänner och som de även fortsätter att träffa i andra sammanhang.

Dialogmötena blev också som studiebesök för politikerna, som fick värdefull kunskap om familjecentralernas verksamhet och villkor. Politikerna fick bland annat information om att landsomfattande nätverk som familjecentralerna har, vilket kan användas för att få ytterligare information och kunskap.


Senast uppdaterad: 2018-05-21 10:46