Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Norra hälso- och sjukvårdsnämnden

Gruppbild på norra hälso- och sjukvårdsnämndens förtroendevalda
Norra Hälso- och sjukvårdsnämnden VGR

Nämnden företräder dig som bor i kommunerna Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Lysekil, Mellerud, Munkedal, Orust, Sotenäs, Strömstad, Tanum, Trollhättan, Uddevalla, Vänersborg eller Åmål.

Norra hälso- och sjukvårdsnämnden

Nämnden ansvarar för att göra behovsanalyser och prioriteringar. Kunskapen om vilka behov befolkningen har styr nämndens beställningar och avtal om primärvård, tandvård, sjukhusvård, folkhälsoinsatser och insatser för personer med funktionsnedsättning.

Ett viktigt uppdrag är att föra en dialog med dig som invånare för att öka förutsättningarna för demokratiskt inflytande.

Vi gratulerar Samverkande sjukvård till Götapriset 2019!

Norra hälso- och sjukvårdsnämnden är väldigt stolt över arbetet i Samverkande sjukvård -  primärvårdens, NU-sjukvårdens och alla medverkande kommuners engagemang.

Priset delades ut för ”I väntan på ambulans-appen” som innebär att den kommunsjuksköterska som är närmast patienten rent geografiskt, larmas samtidigt som ambulansen vid blåljusuppdrag om ambulansen har långt till plats. Kommunsköterskornas insats kan vara avgörande när gäller livshotande tillstånd där varje minut kan göra skillnad.

Samverkande sjukvård innehåller också andra delar. Det övergripande syftet är att använda tillgängliga resurser på plats på ett så klokt sätt som möjligt, och inte låta i vilken organisation man arbetar utgöra en begränsning. Detta har norra hälso- och sjukvårdsnämnden gjort möjligt genom att teckna avtal med kommunerna i Fyrbodal.

Läs mer om priset i VGRFokus

Kalender

22
okt

Sammanträde norra hälso- och sjukvårdsnämnden

Starttid:
Plats: Aulan
Ort: Uddevalla
26
nov

Sammanträde norra hälso- och sjukvårdsnämnden

Starttid:
Plats: Sessionssalen Residenset
Ort: Vänersborg
Senast uppdaterad: 2020-02-19 10:57