Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Dialogmöten med invånare

Sex personer sitter runt ett bord och pratar

Västra Götalandsregionen arrangerar både dialog mellan invånare och politiker och dialog mellan invånare och personal. Dialoger är en viktig del i underlag för politiska beslut och att utveckla verksamheten. Här nedanför hittar du några av de dialoger som arrangeras mellan politiker och invånare eller föreningar.

Ta del av rapporten Kartläggning av Västra Götalandsregionens invånardialoger och dialog med det civila samhället 2020.

Äldre man står i sitt vardagsrum

Pensionärsråd

Politiker i Västra Götalandsregionen träffar representanter för pensionärsorganisationer genom det regionala pensionärsrådet.

En kvinna ställer sig upp i publiken på en konferens och ställer en fråga

Samråd

Beredningen för mänskliga rättigheter har regelbundet samråd med föreningar och organisationer. Det finns idag fem samråd: för funktionshinderfrågor, nationella minoriteter, barnets rättigheter, hbtq-frågor samt mänskliga rättigheter

Logotyp överenskommelsen mellan Västra Götalandsregionen och den sociala ekonomin

Överenskommelsen

Västra Götalandsregionen och drygt 100 organisationer samverkar enligt överenskommelsen med det civila samhället inom regional utveckling, inköps- och upphandlingsfrågor och hälso- och sjukvård.

Sex händer håller i varandra

Sociala ekonomins råd (SER)

I Sociala ekonomins råd (SER) sitter både politiska representanter från regionutvecklingsnämnden och representanter från de fyra delregionala nätverken för social ekonomi (Göteborg, Fyrbodal, Skaraborg, Sjuhärad).

Barnrättsutvecklare utanför Vänerparken

Demokratitorg

Västra Götalandsregionen arrangerade 2005-2017 Demokratitorg, möten mellan gymnasieelever och regionpolitiker.


Senast uppdaterad: 2023-05-19 13:28