Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vinnaren av Unga Landsbygdspriset i Väst 2020

Publicerad: Uppdaterad:
Vinnaren med representant från kommunen och regionen
Vinnare av Unga Landsbygdspriset i Väst 2020 Marcus Karlsson, Härryda Karlsson, flankerad av Fredrik Olsson, näringslivschef Härryda kommun och Helena Holmberg, 1:e vice ordförande regionutvecklingsnämnden VGR.

Nu har Västra Götalandsregionens pris Unga Landsbygdspriset i Väst 2020 delats ut till det andra företaget av två vinnare, Marcus Karlsson, H Karlsson Charkuterifabrik/Peas of Heaven i Härryda. Hans tips till andra unga entreprenörer är att det viktigaste är att aldrig stanna upp utan bara köra! Och att man måste göra misstag för att vinna.

Västra Götalandsregionens regionutvecklingsnämnd utsåg den 14 maj vinnarna av Unga Landsbygdspriset i Väst 2020. Diplomcheck och blommor delades ut till Marcus Karlsson, H Karlsson Charkuterifabrik/Peas of Heaven i Härryda av Helena Holmberg (L), förste vice ordförande i regionutvecklingsnämnden. Medverkade gjorde även Härryda kommuns näringslivschef Fredrik Olsson.

Vinnarna presenterades vid två prisutdelningar på pristagarnas företag, på Stekosterian i Skara den 29 maj, och på H Karlsson Charkuterifabrik i Härryda den 3 juni.

Marcus tips till andra unga entreprenörer är att det viktigaste är att aldrig stanna upp utan bara köra! Och att man måste göra misstag för att vinna.
Vad prispengarna ska gå till har han inte riktigt bestämt än.

Juryns motivering

Med stor drivkraft och kreativitet har årets pristagare gjort ett framgångsrikt generationsskifte i det över det 100 år gamla familjeföretaget i Härryda.
Utifrån en god omvärldsanalys, stor förändringskraft och ledarskap har Marcus bidragit till att företaget utvecklat nya produkter, ökat antalet anställda och visat på ökad tillväxt.

Genom ett omfattande produktutvecklingsarbete med många utmaningar har Marcus drivit lanseringen av ett nytt veganskt sortiment som komplement till företagets traditionella charkproduktion.

Årets pristagare är ett bra exempel på ett etablerat företag som har tagit sig an klimatutmaningen och de nya affärsmöjligheter som dyker upp när konsumenterna ställer om. Marcus har via Peas of Heaven lyckats lansera sina produkter i de stora dagligvarukedjorna samt skapat ett stort intresse både nationellt och internationellt. Förutom framgångsrikt företagande på en liten ort bidrar årets pristagare till att driva på utvecklingen av svensktillverkade veganska produkter.


Publicerad: