Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Arbetslöshet och varsel v 28

Publicerad:

Mellan 1-10 juli har preliminärt 2 400 personer varslats i Sverige, varav ca 250 personer i Västra Götaland. Totalt är nu 77 100 personer i Västra Götaland öppet arbetslösa eller i program, vilket motsvarar 8,7 procent av arbetskraften.

Mellan 1-10 juli har preliminärt 2 400 personer varslats i Sverige, varav cirka 250 personer i Västra Götaland. Det kan jämföras med hela juli månad föregående år, då 230 personer i Västra Götaland och 2 600 personer i Sverige varslades. Sedan mars har totalt 91 500 personer varslats i Sverige, varav 16 650 i Västra Götaland.

Liksom under april och maj varslas fortfarande flest personer i tillverkningsbranschen, cirka 34 procent. Näst flest varsel har lagts inom transport och magasinering följt av informations- och kommunikationsverksamhet.

Interaktiv varselstatistik

Andelen unga arbetslösa nu över 11 procent

Arbetslösheten i Västra Götaland ökade under vecka 28 med 750 personer, vilket är lägre än under de flesta veckorna i juni och på en liknande nivå som under större delen av maj. Totalt är nu 77 100 personer i Västra Götaland öppet arbetslösa eller i program, vilket motsvarar 8,7 procent av arbetskraften.

Störst procentuell ökning av arbetslösheten är det fortsatt för de yngre åldersgrupperna (<30 år). Totalt har antalet arbetslösa under 30 ökat med cirka 8 450 personer jämfört med början av mars. Andelen arbetslösa av arbetskraften i åldersgruppen är nu 11,1 procent, jämfört med 7,4 procent i början av mars.

Arbetsmarknadsläget

VGR:s information om stöd till näringsliv och samarbetspartner med anledning av Covid-19

Profilbild av Katarina Ahlin

Katarina Ahlin

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad: