Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Dalsland blir testarena för nya lösningar

Publicerad:
Bild på akvedukt Dalslands kanal.
Ingen beskrivning tillgänglig
Fotograf: Roger Borgelid

Dalsland blir testarena för nya lösningar som ska bidra till utveckling och omställning. Fullföljda studier och minskat utanförskap. Utbyggnad av digital infrastruktur. Fler jobb från stat och region. Testa nya lösningar för kollektivtrafik, näringsutveckling samt attraktivt boende. Det är målen i den stora gemensamma satsningen ”Det goda livet i Dalsland” som startar vid årsskiftet.

 - Vi vet att de flesta invånare i Dalsland lever ett väldigt bra liv. Med ”Det goda livet i Dalsland” ska vi tillsammans med kommunerna och länsstyrelsen jobba långsiktigt för att stärka förutsättningarna så att fler får chansen att uppleva det. Satsningen är i sig en viktig del i arbetet med att genomföra den regionala utvecklingsstrategin för 2021-2030, med fokus på ökad inkludering, bygga kompetens, stärka innovationskraften och knyta samman Västra Götaland, säger Kristina Jonäng, ordförande i regionutvecklingsnämnden Västra Götalandsregionen.

Västra Götalandsregionens pressmeddelande 16 december

Det Goda Livet i Dalsland - diskussionsunderlag för en strategi för långsiktig utveckling i Dalsland 

Reväst webbinarium "Det goda livet i Dalsland" 27 augusti 2021

 

Tomas Ekberg

Strateg
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Agneta Mårdsjö

Strateg
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Senast uppdaterad: 2021-12-16 16:50