Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Etablering för storskaligt landbaserat vattenbruk i Sotenäs stöds av Västra Götalandsregionen

Publicerad:
Två män med ett dokument
Mats Abrahamsson, Sotenäs kommun och Roy Hoiås Lighthouse Finance, överens om etablering av fiskodling i Sotenäs i mars 2020.

Västra Götalandsregionen har beslutat om drygt 4,7 miljoner kronor i stöd till Sotenäs kommun för att möjliggöra etablering av storskaligt landbaserat vattenbruk. Den motiveras av flera effekter som kan uppnås genom projektet. Till exempel förutspås satsningen få en stor positiv effekt på arbetsmarknaden.

Västra Götalandsregionens roll är att stötta kommunen i arbetet och att bidra till den fungerande och smidiga samverkan mellan myndigheter som krävs för att etableringen ska bli framgångsrik. Men satsningen är också ett bidrag till en hållbar livsmedelsförsörjning. 

Fler jobb till norra Bohuslän

Satsningen gör det möjligt för unga människor att leva och bo kvar i Sotenäs och leda till en kraftigt förbättrad arbetsmarknad i såväl Sotenäs som övriga Bohuskusten. Det har saknats större arbetsplatser som ger året-runt jobb med tillväxtpotential. 

- Sotenäs kommun är tacksam för att Västra Götalandsregionen vill stödja kommunens utvecklingsplaner för nyetablering av näringar inom vattenbruk. Det är viktigt för hela norra Bohuslän med nya cirkulära arbetsplatser inom en framtidsbransch som är långsiktigt och hållbar, säger Mats Abrahamsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Sotenäs.

VGR:s pressmeddelande om regionutvecklingsnämndens beslut

Anders Carlberg

Avdelningschef FoUU
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad: