Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Föräldrastöd ska hjälpa barnen att klara skolmålen

Publicerad: Uppdaterad:
Barn ses bakifrån cykla på skogsväg

Ett av de största hoten mot hållbar utveckling i Västra Götaland är utanförskap. Utslagning kan börja redan i förskoleåldern. Ju tidigare insatser sätts in, desto större är chansen att utvecklingen kan vändas rätt. Sedan 2015 har regionutvecklingsnämnden avsatt resurser, sociala investeringar, för att genom strategiska insatser främja barns och ungas utveckling och hälsa.

Dessa sociala investeringsmedel (SIM) stödjer individer som riskerar att hamna i utanförskap. De investeringar som beviljas stöd ska bygga på samverkan mellan den enskilde, familjer, ansvariga myndigheter och civilsamhället.

 - Om vi tidigt satsar på barn och unga och stärker vi deras förutsättningar att klara skolan, samtidigt som det bidrar till regional utveckling och samhällsnytta. Det är dock långa processer och långsiktiga satsningar som ger effekter först efter flera år, säger Kristina Jonäng (C), ordförande regionutvecklingsnämnden.

I årets utlysning har fyra kommuner i samverkan med regionala vårdaktörer tillsammans tilldelats drygt 13,5 miljoner kronor av regionutvecklingsnämnden; Bengtsfors, Dals-Ed, Munkedal och Ale.

Västra Götalandsregionens pressmeddelande 2021-11-22

Sociala investeringsmedel

Kraftsamling fullföljda studier

Shirin Bartholdsson

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Uppdaterad:
Senast uppdaterad: 2021-12-01 13:48