Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Forskarrådet för Västra Götalands klimatomställning - rapport med rekommendationer

Publicerad:
Forskarråd för klimatomställning i Västra Götaland ska ge underlag för att påskynda klimatarbetet i . I rådet ingår Frances Sprei, Björn Sandén och Filip Johnsson (Chalmers), Sverker Jagers (Göteborgs universitet), Annika Nilsson (Uppsala universitet) och Karin Bradley (KTH).

Forskarrådet för Västra Götalands klimatomställning har uppdraget att utvärdera klimatarbetet i länet och ge råd för att koldioxidbudgeten och klimatmålen ska kunna uppnås. Nu presenteras deras rapport med rekommendationer som har fokus på området transporter: Ska klimatmålet nås måste de fossildrivna transporterna minska.

Rapporten avslutas med nio rekommendationer från forskarrådet för att öka omställningstakten i Västra Götaland. Fyra rekommendationer är mer generella och fem har fokus på transporter.

VGR:s miljönämnd har samordnat arbetet med koldioxidbudgeten för Västra Götaland och har tillsatt forskarrådet.

- Vi välkomnar deras rekommendationer som både utmanar och vägleder hur vi kan öka omställningstakten samtidigt som vi fortsätter utveckla Västra Götaland säger Magnus Berntsson (KD), ordförande miljönämnden, VGR.

Pressmeddelande 2022-12-16

Forskarrådets för Västra Götalands klimatomställning rapport 2022

Forskarråd

Profilbild av Gustaf Zettergren

Gustaf Zettergren

Avdelningschef – Miljöchef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Profilbild av Lise Nordin

Lise Nordin

Regionutvecklare – Huvudprocessledare Klimat 2030
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Senast uppdaterad: 2022-12-16 14:42