Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Fortsatt arbete och beslut inom Sahlgrenska Life

Publicerad:

Just nu pågår ett intensivt arbete inför nästa skede i byggprocessen för Sahlgrenska Life. I slutet på januari meddelade Göteborgs universitet fastighetsägaren Vitartes, som planerar att bygga hus 2 och 3, sitt beslut att gå vidare till så kallat systemskede. Rektor har nu även beslutat om vilka verksamheter som ska föreslås ingå i de framtida byggnaderna.

Projektet Sahlgrenska Life drivs av Västra Götalandsregionen med Göteborgs universitet som en viktig partner. För att möjliggöra projektets vision och mål om att snabbare föra nya kunskaper till vården för ökad patientnytta, krävs nya byggnader runt och över Per Dubbsgatan.

Byggnaderna ska fysiskt knyta samman Sahlgrenska universitetssjukhuset och Göteborgs universitets verksamhet på Medicinareberget. Projektet som helhet omfattar tre nya byggnader (hus 1, 2 och 3).

De nya huskropparna i Sahlgrenska Life kommer bland annat inrymma lokaler för högspecialiserad vård, forskning, utbildning och näringslivsutveckling.

Ska stärka life science

Sahlgrenska Life handlar enligt rektor Eva Wiberg om en gemensam vision för att stärka life science i regionen.

− Tillsammans med VGR har vi gått in i det här projektet med de bästa av intentioner. Vi tror på att stärka närheten mellan utbildning, forskning och sjukvård och att det bidrar till både patientens och forskningens bästa, säger hon.

Pressmeddelande Göteborgs universitet

Tidigare notis från VGR om Sahlgrenska Life 

Anders Carlberg

Avdelningschef FoUU
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad: