Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Framtidskonferens om klimatomställningens utmaningar i Västra Götaland

Publicerad:

I morgon samlar Västra Götalandsregionen (VGR) centrala aktörer för en dialog om hur vi tillsammans behöver ställa om och hantera klimatomställningens alla utmaningar. – Elektrifieringen är en av de viktigaste uppgifterna för att lösa klimatfrågan samt för att säkra jobb och välfärd, säger regionutvecklingsnämndens ordförande Kristina Jonäng, (C) som inleder dialogen på Framtid Västra Götaland.

Konferensen Framtid Västra Götaland, kretsar kring hur vi kan reducera utsläpp samtidigt som vi stärker vår konkurrenskraft. Västra Götaland har ett bra utgångsläge men står inför stora utmaningar, inte minst att begränsa den globala uppvärmningen. Det innebär att stora samhällssystem behöver ställas om och förändras i grunden.

Dagen inleds av Kristina Jonäng (C), ordförande i regionutvecklingsnämnden samt tillträdande ordförande i miljö- och regionutvecklingsnämnden.

Med i programmet finns även Björn Sandén, vice ordförande i Klimatpolitiska rådet, Frances Sprei, ordförande Forskarrådet för Västra Götalands klimatomställning, Maria Wetterstrand, fristående grön politisk debattör, författaren Stefan Edman samt företrädare från Volvo Group, Perstorp Group och IUC Väst AB. 

VGR:s pressmeddelande 2022-11-30

Läs mer om Framtid Västra Götaland

OBS! Livesändning sker under passen i plenum 09:30-12:00 och under avslutande program kl 15:00–16:00. Till detta behövs ingen anmälan. Länken finns på konferensens webbsida.

Eva-Lena Ekman

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Senast uppdaterad: 2022-11-30 13:43