Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Simulatorer lyfter utbildningen och stärker miljöprofilen på Sötåsen och Uddetorp

Publicerad: Uppdaterad:
Simulatorcenter Sötåsen

Idag invigs de nya högteknologiska utbildningsmiljöerna på Naturbruksskolorna Sötåsen och Uddetorp. På båda skolorna finns nu totalt 38 simulatorer motsvarande cirka 400 maskiner där elever kan träna på att köra traktor, skördetröska, skogsmaskin och andra tunga fordon med hjälp av den senaste tekniken.

Simulatorcentren är en satsning för att främja den gröna näringens tillväxt och utveckling och kommer att användas för både gymnasie- och vuxenutbildningen.

- Vi arbetar för att Västra Götaland ska utvecklas till en ännu starkare livsmedelsregion med ökad konkurrenskraft. Innovativa sätt att använda digital teknik i undervisningen på våra naturbruksskolor gör undervisningen attraktivare. Jag är också övertygad om att simulatorcentren kommer att gynna de gröna näringarna och utvecklingen av ett hållbart lantbruk, säger Birgitta Losman, regionutvecklingsnämndens ordförande i VGR.

Invigningen av simulatorcentren på naturbruksskolorna Sötåsen och Uddetorp 1 mars är ett startskott för undervisningen i simulatorcentren och ett sätt att visa andra intresserade hur digital teknik kan användas i skolan. Satsningen på simulatorer bidrar också till att göra skolorna fossilfria genom att minska växthusgasavgången från dieselförbrukning med cirka 1400 ton CO2 ekv.

Västra Götalands och VGR:s mål om fossiloberoende 

Fakta

Naturbruksförvaltningen får sina direktiv från regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen, uppdraget specificeras sedan av naturbruksstyrelsen. Jämte att bedriva utbildning på gymnasial- och vuxen nivå, samt erbjuda kortkurser och YH-utbildningar, är uppdraget också att vara kompetenscentrum för de gröna näringarna och vara en aktiv del i landsbygdsutvecklingen. 

Läs Naturbruksförvaltningens pressmeddelande om invigningen idag.

Birgitta Losman, regionutvecklingsnämndens ordförande, invigde simulatorcenter på Sötåsen idag. Se filmen och läs mer om Västra Götalandsregionens naturbruksskolor


Publicerad: