Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Horisont Europa - nu lanseras EU:s nya ramprogram för forskning och innovation

Publicerad:

Nu sker den svenska lanseringen  av EU:s ramprogram för forskning och innovation 2021-2027. Vinnova håller onsdag 10 februari ett digital dag om forskningsprogrammet där Västra Götalandsregionen medverkar i en panel.

Forskningsprogrammet Horisont Europa 2021-2017 ersätter Horisont 2020. Svenska företag, forskningsinstitutioner och institut kan liksom övriga i Europa söka medel från de 94 miljarder Euro som finns i potten.

Forskare får möjlighet att förverkliga idéer inom forskning och innovation. Förutom finansiering erbjuder programmet även kunskaps- och erfarenhetsutbyte och nätverksbyggande med kollegor i och utanför Europa. 

Horisont Europa ska:

  • stärka EU:s vetenskapliga och tekniska grund,
  • främja innovationskapacitet, konkurrenskraft och vara jobbskapande 
  • ge resultat för att behålla vår socioekonomiska modell och våra värderingar

Svensk lansering av Horisont Europa

Vinnova håller den 10 februari 9.30 -16.00 en digital lansering med särskild fördjupning i ramprogrammet som politiskt instrument och strategier för deltagande.

Anders Carlberg, avdelningschef FoUU, Västra Götalandsregionen medverkar i en panel under programpunkten "Hur kan vi arbeta strategiskt för ett starkt svenskt deltagande i Horisont Europa?" (kl 10.10).

Lansering av Horisont Europa (Vinnova)

Anmälan till den webbsända lanseringen av Horisont Europa

Anders Carlberg

Avdelningschef FoUU
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Astrid Burhöi

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad: