Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hur satsar vi rätt på maten - inom VGR och i Västra Götaland?

Publicerad:

Ekologiskt, klimatsmart, närproducerat eller kanske svekologiskt? Animaliskt eller vegetariskt? Det är inte så lätt att orientera sig kring vad som är ”rätt” eller ”fel” när det handlar om mat, miljö och hälsa. Som stöd har miljöavdelningen summerat fakta om olika begrepp i foldern "Mat i Västra Götaland".

I en kort sammanställning beskriver miljöavdelningen vilket förhållningssätt Västra Götalandsregionen har kring konsumtion och produktion av livsmedel, och hälsa, klimat och miljö. Dessa övergripande fakta och ståndpunkter är baserade på nationella beslut och riktlinjer och styrdokument som VGR har antagit.

Beslut baserade på forskning

Dokumentet tar upp fakta kring vad forskning om livsmedel säger, och olika beslut som har baserats på detta på internationell, nationell och regional nivå. Dessutom finns ett avsnitt som visar vilka affärsmöjligheter som finns i Västra Götaland, baserat på ökat intresse och trender inom ekologisk, klimatsmart och närproducerad mat.

- Västra Götalandsregionens uppdrag handlar om att uppnå ”Det goda livet” som det står i vår vision för i Västra Götaland. Det gör vi bland annat genom ett ambitiöst miljö- och klimatarbete som främjar en hållbar utveckling i näringslivet. Här pågår en stark utveckling inom livsmedelssektorn och vi har allt att vinna på att satsa på långsiktighet och klimat- och miljönytta, säger miljöstrateg Berit Mattsson på Koncernkontoret.

Mat i Västra Götaland - Miljöavdelningens syn på matens betydelse för miljö, klimat, hälsa och affärsmöjligheter vid omställning till en mer hållbar konsumtion och produktion.

Västra Götalandsregionens program för livsmedel och gröna näringar

VGR:s mål för livsmedel i miljöarbetet inom den egna organisationen

Profilbild av Berit Mattsson

Berit Mattsson

Regionutvecklare – Livsmedel och gröna näringar, Västkuststiftelsen
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Publicerad: