Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk.

Aktuell information om covid-19 (VGR)

Inga nationella produktionsrabatter men fortsatt regional filmsatsning

Införandet av nationella produktionsrabatter i Sverige uteblev i höstbudgeten. Det innebär att Sverige nu nästan är det enda landet i Europa som saknar produktionsrabatter som ett incitament för filminspelningar att förlägga sin produktion i landet.

Västra Götalandsregionen däremot satsade redan i år på en regional produktionsrabatt och i veckan blev det klart att ytterligare 6 miljoner kronor kommer att satsas under nästa år.

–     Vi ser näringspolitiska vinster med att filminspelningar förläggs i regionen och är stolta över att vi nu går vidare med det här pilotprojektet som kommer att stärka Västra Götaland som filmregion ytterligare, säger Kristina Jonäng (C), ordförande i Regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen.

Läs hela pressmeddelandet från Film i Väst

Helena Starfelt

Avdelningschef näringsliv
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2019-09-19 13:41