Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ingen kommer undan kulturen - årets Västsvenska SOM-undersökning

Publicerad:

Boken "Ingen kommer undan kulturen " visar forskning inom ämnen som livets meningsfullhet, kultur, krisberedskap, klimatskeptiker, politisk påverkan och att resa kollektivt i Västra Götaland.

Kultur i bred bemärkelse är temat för 2018 års västsvenska SOM-undersökning och begreppet kultur går som en röd tråd genom flera av kapitlen i boken. I övrigt riktas fokus mot bland annat 2018 års valrörelser, klimatskepticism och att resa kollektivt i Västra Götaland.

Kunskap om invånarnas åsikter

12 forskare från Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola har bidragit med sina analyser av det västsvenska samhället.

- Västra Götalandsregionen stödjer arbetet genom ett samarbetsavtal med SOM-instiutet för att vi tycker det är viktigt att ha kunskap om hur invånarna ser på sina liv, på samhället och på vår service, menar Tomas Ekberg, strateg på VGR:s avdelning för Samhällsanalys.

 

VGRfokus artikel om vilka personliga egenskaper som uppskattas mest, enligt forskningen 

Profilbild av Tomas Ekberg

Tomas Ekberg

Strateg
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad: