Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Invigning av Welcome Center i Götene

Publicerad: Uppdaterad:

Den 1 juni, invigdes Welcome Center i Götene med pompa och ståt. Invigningstalare var Ulf Eriksson 1:e vice ordförande i regionutvecklingsnämnden och Åsa Karlsson, kommunalråd i Götene. Därefter knöts band för att symbolisera vikten av mötet mellan människor.

Welcome Center är en mötesplats för gamla och nya invånare i Götene. Inspiration till Welcome Center fick Ulf Eriksson vid ett studiebesök i Stuttgart i Tyskland. Han tog därefter initiativ till att testa modellen i Västra Götaland. Först ut är Götene och efter semestern kommer Karlsborg att inviga sin mötesplats.

På ett Welcome Center kan asylsökande, nyanlända och andra invånare få hjälp att komma i kontakt med arbetsliv, föreningsliv, myndigheter, hälso- och sjukvården, och sist men inte minst lokalsamhället.

- Genom mötesplatsen vill vi främja integration. Modellen som vi testar i Götene och Karlsborg bygger på samverkan mellan kommun, myndigheter, civilsamhället, näringsliv och Västra Götalandsregionen. Mötesplatsen ska bidra till att de nya invånarna etablerar sig och stannar kvar i kommunen. Ett bra mottagande och en effektiv etablering betyder oerhört mycket för de nya invånarna och kommunen, men också för regionens tillväxt och utveckling, säger Marie Sjövall som leder pilotprojektet ”Samverkansmodell för asylsökande och nyanlända”.


Publicerad: