Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Mångmiljonsatsning på spelindustrin i Skövde

Publicerad:
Kvinna vid dator
Fotograf: Tobias Andersson

Få har missat den svenska spelindustrins starka utveckling med en omsättning på 58,9 miljarder kronor 2021, en ökning med 70 procent från året innan. Industrin utgör nu 4,1 procent av Sveriges tjänsteexport och är i dag i paritet med de stora exportnäringarna järnmalm, trä och lastbilar. Mer än 30 000 fler spelutvecklare kommer behövas till 2030 än vad som finns i Sverige idag.

För att utveckla industrin och fortsätta vara i den globala täten initieras nu en omfattande mångmiljonsatsning som kommer att drivas av Science Park Skövde och deras dataspelskluster Sweden Game Arena.

Västra Götalandsregionens regionutvecklingsnämnd har beslutat att gå in med 7,5 miljoner kronor. Tillsammans med övriga aktörer innebär satsningen att mer än 16,6 miljoner kronor investeras i ett första skede i den ambitiösa dataspelssatsningen Level Up,som ska stärka spelindustrin både på regional och nationell nivå.

– Genom att kraftsamla tydligt kring dataspelsbranschen och bygga vidare på det styrkeområde som finns i Västra Götaland kan fler företag startas och utvecklas hållbart. Vi ser också möjligheter till starkare synergier mellan dataspelsbranschen och andra teknikintensiva branscher i regionen som batteribranschen och fordonsindustrin, säger Kristina Jonäng (C), ordförande i regionutvecklingsnämnden, Västra Götalandsregionen.

Läs pressmeddelandet från Science Park Skövde 22-11-14. 

Anna Johansson

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Senast uppdaterad: 2022-11-14 11:20