Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Med krisen runt hörnet? Konjunkturläget och utvecklingen på den västsvenska arbetsmarknaden

Publicerad: Uppdaterad:

Nedgången i konjunkturläget i Västra Götaland som kunde skönjas i våras har fortgått under hösten 2019. Det rör sig dock om en marginell försvagning och läget är fortfarande förhållandevis gott.

Flertalet branscher upplever ändå en viss tillbakagång och höstens konjunkturbarometer från Västra Götalandsregionen är den tredje mätningen i rad med en nedgång. Inför våren 2020 förväntas en marginell förbättring inom det lokala näringslivet, men läget är osäkert.

- Avmattningen i västsvensk ekonomi har fortsatt under hösten, men läget är trots det fortfarande relativt gott inom stora delar av näringslivet. Det finns anledning att fundera över hur vi kan rusta oss för en eventuell framtida lågkonjunktur och hur ett Brexit-avtal kan komma att påverka näringslivet i Västra Götaland, säger Helena L. Nilsson, regionutvecklingsdirektör i Västra Götalandsregionen.

Pressmeddelande om konjunkturen i Västra Götaland

Konjunkturbarometer för Västra Götaland hösten 2019

Joacim Waara

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad: