Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ny nämndorganisation inom regional utveckling

Publicerad:

Från januari 2023 börjar en ny politisk organisation att gälla inom VGR. För ansvarsområdet regional utveckling (RU) innebär det två nya nämnder; miljö- och regionutvecklingsnämnden och infrastruktur - och kollektivtrafiknämnden.

Från och med 1 januari gäller en delvis ändrad politisk organisation för området regional utveckling. 

Miljö- och regionutvecklingsnämnden (MRU) har bildats genom att miljönämnden och regionutvecklingsnämnden har slagits ihop. Infrastruktur - och kollektivtrafiknämnden (IKN) har bildats genom att infrastrukturfrågorna flyttats från regionutvecklingsnämnden.  

Kulturnämnden är oförändrad sedan tidigare. 

Ansvaret för det interna miljöarbetet och delar av arbetet med social hållbarhet inom VGR:s verksamheter hanteras av ett nytt hållbarhetsutskott som lyder under regionstyrelsen.

Miljö- och regionutvecklingsnämnden

Infrastruktur- och kollektivtrafiknämnden

Kulturnämnden

Var finns min handläggarkontakt?

Ändringen av den politiska styrningen innebär också vissa förändringar i tjänstepersonsorganisationen. Flertalet medarbetare arbetar kvar med sina tidigare verksamhets-/ämnesområden inom RU. 

Vad gäller för projekt som beslutats av de tidigare nämnderna?

För de partner och samarbetsorganisationer och andra som har sökt stöd under 2022 eller har pågående projekt /verksamheter gäller de regler och villkor som då besluten togs. 

Söka stöd

Ny webb på gång

Inom kort lanserar vi en ny och uppdaterad version av webbplatsen för området regional utveckling. Den ska göra det lättare för våra samarbetspartner och andra intresserade att hitta rätt inom de frågor VGR arbetar med inom RU. 


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2023-01-16 16:58