Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ny statistik- och analysportal i Västra Götalandsregionen

Publicerad:
Skrivbord med laptop som visar bild på arkiv

Nu blir det lättare att hitta statistik och analyser, sammanställda av koncernavdelning data och analys. Du hittar data och information inom olika ämnesområden, kategoriserade under Hälsa och vård samt Samhälle och befolkning. Analysportalen ska successivt utvecklas vidare under våren för ännu bättre sökfunktion och filtreringsmöjligheter för publikationer.

Analysportalen har fått ny layout, struktur och funktionalitet, men innehållet är i stort sett detsamma som tidigare. Här kan du ta del av underlag inom olika ämnesområden; alltifrån arbetsmarknad, näringsliv och utbildning till medicinsk kvalitet, läkemedel och vårdproduktion. Samtidigt byter portalen namn till Statistik- och analysportalen, för att bättre spegla innehållet.

Förändringen innebär även ny webbadress: https://www.vgregion.se/statistik-analysportalen

Lättare att hitta information

- Avsikten med förändringen är främst att det ska bli lättare att hitta ämnesrelevant information kring statistik- och analyser, och att vi ska kunna göra våra rapporter tillgängliga på ett bättre sätt, säger data och analys avdelningschef Marie Röllgårdh. Förändringen som vi nu gjort är ett första steg i arbetet med detta.

Under 2021 fortsätter arbetet med att utveckla Statistik- och analysportalen. Närmast ligger utveckling av publikationslistorna med nya sökfunktioner och filtreringsmöjligheter.

Följ Data och analys

Statistik- och analysportalen är en ämnesfiltrerad samlingssida för statistik, analyser och rapporter. Innehållet är indelat i två huvudkategorier; Hälsa och vård samt Samhälle och befolkning, uppdelade på totalt 26 ämnen. Varje ämnessida innehåller länkar till både interna och externa statistiksammanställningar och databaser, och till koncernavdelning data och analys rapporter.

Följ gärna nyhetsbrevet från avdelning Data och Analys för att få del av våra senaste rapporter.
Prenumerera på Data och Analys nyhetsbrev 

Profilbild av Josefine Sternvik

Josefine Sternvik

Strateg
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad: